Placki ziemniaczane na słodko
Z pewnością każdy z nas jadł w swoim życiu tak popularną i prostą potrawę, jaką są placki ziemniaczane. Zazwyczaj dodajemy do nich różnego rodzaju zioła, przygotowujemy z ketchupem albo sosem czosnkowym własnej roboty. Sprawdźmy kolejną ciekawą opcję podania - na słodko!

Co do placków ziemniaczanych na słodko?
Czy zastanawiałeś się jednak kiedyś, jak smakowałyby tradycyjne placki ziemniaczane na słodko? Brzmi dziwnie? Być może, ale w rzeczywistości tylko brzmi, bo smakuje świetnie!
Jeśli chcesz zrobić słodkie warianty, warto pamiętać, żeby do samego farszu, czyli ziemniaków, nie dodawać tradycyjnych składników takich jak cebula czy czosnek. Zamiast tego możesz smażyć je z dynią, która doskonale komponuje się ze słodkimi smakami. Wystarczy zetrzeć ją na tarce, najlepiej na drobnych oczkach, i dodać tak, jak inne składniki.
Jeśli chcesz wypróbować nowego pomysłu na obiad, polecamy kilka popularnych oraz wyjątkowo pysznych połączeń:
Słodkie, chrupiące placki ziemniaczane, wysmażone na złoty kolor, to doskonały sposób na urozmaicenie i odkrycie nowych, pysznych doznań. Smacznego!
Jeśli chcesz zrobić słodkie warianty, warto pamiętać, żeby do samego farszu, czyli ziemniaków, nie dodawać tradycyjnych składników takich jak cebula czy czosnek. Zamiast tego możesz smażyć je z dynią, która doskonale komponuje się ze słodkimi smakami. Wystarczy zetrzeć ją na tarce, najlepiej na drobnych oczkach, i dodać tak, jak inne składniki.
Jeśli chcesz wypróbować nowego pomysłu na obiad, polecamy kilka popularnych oraz wyjątkowo pysznych połączeń:
- kwaśna śmietana i cukier,
- bita śmietana i syrop owocowy,
- bita śmietana połączona z cukrem, na to owoce (np. maliny),
- cukier puder i owoce,
- jogurt grecki z łyżką miodu i orzechami,
- twaróg z cukrem waniliowym i owocami,
- czekoladowy sos i posypka z orzechów,
- dżem lub konfitura z ulubionych owoców.
Słodkie, chrupiące placki ziemniaczane, wysmażone na złoty kolor, to doskonały sposób na urozmaicenie i odkrycie nowych, pysznych doznań. Smacznego!
Gotowe placki ziemniaczane na słodko
Danie to można przygotować niezwykle szybko, korzystając z produkowanych przez naszą firmę wyśmienitych, gotowych placków ziemniaczanych „U Jędrusia”.
Są one przygotowane według tradycyjnej receptury z naturalnych składników i polskich ziemniaków. Dzięki temu możemy zapewnić ich wyjątkowy smak. Świetnie sprawdzą się one zarówno w przypadku dań wytrawnych – dodając do nich różne sosy, boczek czy ser, jak również w wersji na słodko, posypane cukrem pudrem. W drugim przypadku szczególnie polecamy połączenie ich z owocami lub śmietaną, jednak doskonale sprawdzą się z wszelkimi ulubionymi dodatkami.
Oczywiście podczas przygotowywania wyżej wspomnianych potraw możesz samodzielnie usmażyć własne placki. Czy jednak warto? Wybierając nasze produkty stawiasz na sprawdzone receptury, naturalne składniki i ten sam, niepowtarzalny smak. Wystarczy przez kilka minut podgrzać nasze placki w piekarniku czy podsmażyć na patelni. Na koniec wystarczy posypać czy polać placki swoimi ulubionymi dodatkami, takimi jak bita śmietana czy owoce.
Tak naprawdę trudno jest w kilku krokach opisać wszystkie przepisy na placki ziemniaczane na słodko. W rzeczywistości ogranicza Cię tylko Twoja wyobraźnia, a także kubki smakowe. Możesz eksperymentować z różnymi dodatkami, dzięki czemu będziesz mógł znaleźć swój ulubiony wariant. Jednocześnie wybierając nasze placki ziemniaczane „U Jędrusia” możesz być pewien, że praktycznie każda potrawa będzie pyszna!
Są one przygotowane według tradycyjnej receptury z naturalnych składników i polskich ziemniaków. Dzięki temu możemy zapewnić ich wyjątkowy smak. Świetnie sprawdzą się one zarówno w przypadku dań wytrawnych – dodając do nich różne sosy, boczek czy ser, jak również w wersji na słodko, posypane cukrem pudrem. W drugim przypadku szczególnie polecamy połączenie ich z owocami lub śmietaną, jednak doskonale sprawdzą się z wszelkimi ulubionymi dodatkami.
Oczywiście podczas przygotowywania wyżej wspomnianych potraw możesz samodzielnie usmażyć własne placki. Czy jednak warto? Wybierając nasze produkty stawiasz na sprawdzone receptury, naturalne składniki i ten sam, niepowtarzalny smak. Wystarczy przez kilka minut podgrzać nasze placki w piekarniku czy podsmażyć na patelni. Na koniec wystarczy posypać czy polać placki swoimi ulubionymi dodatkami, takimi jak bita śmietana czy owoce.
Tak naprawdę trudno jest w kilku krokach opisać wszystkie przepisy na placki ziemniaczane na słodko. W rzeczywistości ogranicza Cię tylko Twoja wyobraźnia, a także kubki smakowe. Możesz eksperymentować z różnymi dodatkami, dzięki czemu będziesz mógł znaleźć swój ulubiony wariant. Jednocześnie wybierając nasze placki ziemniaczane „U Jędrusia” możesz być pewien, że praktycznie każda potrawa będzie pyszna!